M-BST

MBstM-BST is een eenvoudig te gebruiken webgebaseerde applicatie waarmee u op een uniforme en efficiënte manier afschriften van de akten Burgerlijke Stand genereert. Met deze software kunt u op een snelle en eenvoudige manier een akte opzoeken en een gepersonaliseerd afschrift afleveren aan uw burgers. U bespaart zo heel wat tijd en er komt minder slijtage op uw boeken.

Hoe werkt het?

Stap 1: Inscannen van akten

Met een professionele boekenscanner zorgen we voor kwalitatief hoogstaande openboekscans. Vervolgens slaan we door middel van professionele software elke akte in een afzonderlijk digitaal bestand op. Dat laat u toe om individuele afschriften af te leveren.

Stap 2: Indexeren – Metadateren

Bij het indexeren koppelen wij de individuele akten aan de bijbehorende indexen (naam, voornaam, geslacht …). Die indexen zijn afhankelijk van het type akte en worden later gebruikt als zoeksleutels. Tijdens het metadateren van een akte vullen we de indexen aan met de gerelateerde gegevens.

Stap 3: Individuele akten opzoeken – Afschriften afleveren

Zodra de gegevens zijn opgenomen in onze software, kunt u zowel via eenvoudige als geavanceerde zoekschermen akten opzoeken. Het digitale archief voor de Burgerlijke Stand maakt het mogelijk om snel en efficiënt een printklaar afschrift af te leveren aan uw burger. Daarvoor stellen wij meerdere sjablonen ter beschikking, rekening houdend met de huisstijl van uw bestuur.

Koppeling met Burgerlijke Stand.net

De gegevens van een nieuwe akte, aangemaakt in Burgerlijke Stand.net, zijn onmiddellijk beschikbaar in het digitale archief van M-BST. Nadat de originele akte is ingescand, wordt het beeld op een eenvoudige manier gekoppeld aan de beschikbare gegevens in het digitale archief. Zo wordt het mogelijk om vanuit Burgerlijke Stand.net voor alle gedigitaliseerde akten een afschrift te genereren.

Interesse?

Interesse in M-BST? Contacteer ons ...

Download de productfiche van M-BST