Integratie Omgevingsloket

Via het Omgevingsloket van de Vlaamse Overheid kan een burger, bedrijf of architect een omgevingsvergunning of melding digitaal indienen en het volledige verloop van deze vergunning digitaal opvolgen. Deze manier van werken biedt tal van voordelen voor zowel de indiener (burger, bedrijf, architect) als voor de behandelende overheid.

Onze toepassing Omgeving.net is afgestemd en geïntegreerd met het platform van de Vlaamse Overheid. Digitale omgevingsvergunningen worden automatisch binnengehaald waardoor ze binnen Omgeving.net verder opgevolgd en afgehandeld kunnen worden. De verschillende gebeurtenissen en terugkoppelingen zoals het ontvankelijk verklaren, starten van het openbaar onderzoek, vragen en ontvangen van adviezen, ... kunnen ook allemaal via het digitale kanaal verlopen. Papier wordt zo overbodig.

Als marktleider in software rond omgevingsvergunnigen is Remmicom actief betrokken in de werkgroep met de Vlaamse overheid en verschillende lokale besturen.

Belangrijk om te vermelden is dat Vlaamse overheid een éénmalige subsidie voorziet (afhankelijk van het aantal dossiers dat de gemeente jaarlijks behandelt), om lokale besturen te stimuleren aan te sluiten op het Omgevingsloket (zie www.omgevingsloket.be).

Wenst u meer informatie over Omgeving.net en de integratie met het omgevingsloket?
Aarzel niet om ons te contacteren.

 

Omgevingsloket Schema werkwijze