Brandweerzone Westhoek vergadert met Meeting.net en Meeting.mobile

Leuk weetje over onze digitale vergader applicatie: de eerste brandweerzone is overgeschakeld op Meeting.net en Meeting.mobile. Waarom? Fien Van den Bogaert, zonesecretaris van Brandweerzone Westhoek, licht de beslissing toe.

Hoe kwam u in contact met Remmicom?

Fien Van den Bogaert: “Op gemeentelijk niveau gebruiken colleges en raden steeds meer notuleringssoftware. Het leek ons een goed idee om in onze brandweerzone ook over te schakelen. Daarom deden we een prijsvraag bij enkele aanbieders. Iemand die ervaring had
met Remmicom suggereerde om daar ook ons licht op te steken, want ‘dat is de moeite’. Uit de analyse van prijs en kwaliteit kwam Remmicom met Meeting.net en Meeting.mobile als beste keuze uit de bus.”

Wat gaf de doorslag?

Fien Van den Bogaert: “Meeting.net en Meeting.mobile zijn gebruiksvriendelijker, frisser en intuïtiever dan de rest. Daarbij komt de link met het postregistratiesysteem, wat handig meegenomen is. We kregen bij de opstart een uitstekende begeleiding van Remmicom. En als we vragen hadden, dan gingen ze daar geduldig mee om.”

Was het voor u aanpassen?

Fien Van den Bogaert: “Nee, want ik was vragende partij! Vroeger had ik veel knip- en plakwerk in verschillende Word-documenten. Dat bracht enorm veel rompslomp mee. Nu is het administratieve deel veel minder omslachtig. De implementatie van de software verliep vlot en ik ben er zeker van dat Meeting.net en Meeting.mobile ons veel tijdswinst zullen opleveren.”

U volgde tegelijkertijd een opleiding ‘modern notuleren’. Waarom?

Fien Van den Bogaert: “We hadden notulen die bulkten van ‘overwegende dat’ en ‘gehoord de voorzitter’. Van dat ambtenarees wilden we af. Het leek bij de invoering van notuleringssoftware een goed idee om over te schakelen op modern notuleren. We hebben daar weinig ruchtbaarheid aan gegeven en eigenlijk heeft er niemand op gereageerd. Iedereen had alles begrepen!”

30/08/2018