Rapportering financiën nu zelfs in realtime

VLOFIN, de vereniging van de Vlaamse Lokale Financieel Beheerders, heeft een modelrapporteringstool in Excel aangemaakt om en kwartaalrapportering op basis van een aantal data in de boekhouding te kunnen opstellen. Remmicom kreeg de vraag om een tool te maken die het overzetten van die data naar het Excel-bestand automatiseert. Dat deden we… En we gingen verder!

In de BBC-suite van Remmicom staat voortaan een knop ‘VLOFIN’. Klikt u die aan, dan wordt automatisch en over de verschillende financiële modules heen een Excel-bestand gegenereerd. Dit kan u dan koppelen met het bestand van VLOFIN. Deze tool is volledig gratis! Het blanco Excel-bestand is te downloaden via de klantenzone op remmicom.be. Daar vindt u ook een korte handleiding over de manier om de koppeling te leggen. 

Management rapportering in realtime 

Het VLOFIN-rapport geeft u een overzicht op een bepaald moment. Wilt u de reële toestand op dit ogenblik bekijken? Dan hebben we een live rapporteringstool die u in staat stelt te werken met actuele data. U ziet dankzij de tool ‘Management rapportering in realtime’ de situatie in de boekhouding zoals ze nu is. Alle boekingen tot op het moment dat het rapport wordt samengesteld, worden meegenomen. Dat kan handig zijn om bijvoorbeeld op het schepencollege met één druk op de knop in realtime te tonen wat de actuele situatie van de boekhouding is. 

Bovendien kunt u op data doorklikken om het detail achter de cijfers te bekijken. Dat kan op belangrijke vergaderingen een enorm voordeel zijn: u hoeft niet te werken met een overzicht dat een week geleden opgesteld is, want u hebt alle gegevens bij de hand. 

Enkele gemeenten zijn al aan de slag met ‘Management rapportering in realtime’. U binnenkort ook?

27/06/2018