Remmicom is verhuisd en niet verhuisd

In maart van dit jaar besloten Remmicom en Cipal Schaubroeck te gaan samenwerken voor de ontwikkeling van de producten burgerzaken, grondgebiedzaken en financiën. Het gevolg? Ons gebouw werd te klein. Gelukkig zag aan de overkant van de straat een nieuw kantorenpark het levenslicht. Resultaat: we verhuisden naar een nieuw kantoor én verhuizen niet. Want we behouden ook onze ‘oude’ vestiging.

Het nieuwe gebouw van Remmicom ligt in het kantorenpark La Corbeille, een naam die verwijst naar de vroegere conservenfabriek op die plaats. We hebben er al onze ontwikkelteams in ondergebracht op de eerste verdieping, die een capaciteit heeft voor 60 medewerkers. Het geheel ademt een loftsfeer uit met veel open space. Door een railsysteem met whiteboards en akoestische isolatie kunnen we de ruimte nog flexibel opdelen. 

Duurzame accenten 

Het spreekt voor zich dat de interieurarchitect bij de inrichting een aantal duurzame accenten wilde leggen. Zo is de vloerbekleding gemaakt van gerecycleerde tapijten en restpartijen. Een blikvanger is de wand die samengesteld is uit gerecycleerde vensterramen.

Nieuwe manier van communiceren

Gezien customer service en ontwikkeling in aparte gebouwen zullen zitten, zal onze manier van werken hierop moeten afgestemd worden. Medewerkers hebben geen vaste telefoontoestellen meer, maar we schakelen over op Skype om met elkaar te communiceren. Een informele bespreking onder elkaar, met een klant of een leverancier? Dat kan voortaan ook in de koffiebar annex eethoek.

En het oude gebouw?

Daar blijven onze afdelingen customer service, administratie, systeem & infrastructuur actief. Dankzij deze verhuis komt onze opleidingsruimte terug vrij, zodat we in 2020 weer volop opleidingen en infosessies kunnen geven in Westmeerbeek.

05/11/2019