Meeting

Kaartjes in de kijker

Kijk uit naar de volgende release van Omgeving.net. Want het oog wil ook wat, en daar is aan gedacht: er komen kaartjes!

Omgeving.net zal je de mogelijkheid geven in elk dossier de locatie te bekijken. Standaard staat in Omgeving.net de basiskaart Vlaanderen, ook bekend als Grootschalig ReferentieBestand, of kortweg de ‘GRB-kaart’. Je hebt de keuze uit kleur of zwart-wit.

Het is ook mogelijk de meest recente winter-satellietbeelden te tonen. Omdat er in de winterperiode minder gebladerte is, kan je dan beter bekijken hoe de toestand op een terrein is. Wil je in de module zelf andere kaartlagen toevoegen, dan is dat perfect mogelijk: Ferraris-kaart, zomerbeelden, OpenStreetMaps, enzovoort.

Extra mogelijkheden

  • In een omgevingsvergunningaanvraag met stedenbouwkundige locatie is het mogelijk op een kaart de huidige en toekomstige situatie bij geplande werkzaamheden bekijken. Bij aanvragen van sloop of verbouwing kun je zien wat afgebroken of bijgebouwd zal worden. Verder kunnen de betrokken percelen op de stedenbouwkundige locatie bekeken worden.
  • Op kaart kan je een kleinhandelslocatie bekijken met de betrokken percelen en de bestaande/geplande kleinhandelsactiviteiten op die locatie.
  • Ook te zien: bestaande/geplande situatie voor een vegetatiewijziging en betrokken percelen op een locatie.
  • Zelfs voor een IIOA (Ingedeelde Inrichting of Activiteit) kun je de terreinobjecten tonen op kaart: bemalingseenheid, lozingspunt, …
  • In een verkavelingsdossier toont de kaart de te verkavelen percelen en geplande loten.

Gerelateerde nieuwsberichten